Meld je nu wanneer jij niet tijdig passende zorg hebt ontvangen!

De Nederlandse Zorgautoriteit wil weten of de zorgverzekeraars voldoende GGZ hebben ingekocht. Daarom zijn we op zoek naar mensen met GGZ-problematiek die niet tijdig passende zorg konden krijgen. Was jouw situatie ernstig en kon je niet binnen redelijke termijn en afstand GGZ-zorg krijgen, dan wordt je als patiënt geacht te bellen met de zorgbemiddeling van jouw zorgverzekeraar. Die moeten dan op zoek naar passend zorgaanbod. Als jij dat hebt gedaan, maar zorgbemiddeling kon jou geen passende zorg aanbieden, dan willen wij dat graag horen.
GGZopmaat zal je dan in contact brengen met de Nederlandse Zorgautoriteit. Met jouw signaal draag je bij aan voldoende beschikbare GGZ in de toekomst. Je kan mailen naar info@ggzopmaat.nl. Je informatie zal vertrouwelijk behandeld worden. Een vertegenwoordiger van de Zorgautoriteit neemt telefonisch contact met je op en zal je een paar vragen stellen, en indien noodzakelijk, partijen bij zich roepen om af te dwingen dat jij en anderen in jouw situatie snel hulp krijgen.

2 gedachten over “Meld je nu wanneer jij niet tijdig passende zorg hebt ontvangen!”

  1. Ondanks bemiddeling van zorgverzekeraar zit ik nu na een intensief traject bij Psytrec zonder hulp.
    Ik sta sinds juli dit jaar op de wachtlijst voor specialistische zorg bij de Viersprong, mogelijk is daar volgend jaar maart een plaats voor mij. Ik moest zorgen voor een vangnet na Psytrec dit dacht ik geregeld te hebben middels afspraken bij een therapeut maar nu ik hulp nodig heb, heb ik een afspraak moment kunnen krijgen over 6 weken om negen uur ’s avonds.
    Ergens anders kan ik niet terecht daar er overal lange wachttijden zijn.

  2. Ik wacht al een aantal maanden op de juiste hulp. Ik heb vanaf november 2017 een angststoornis en een depressie, ik ben toen binnengekomen bij de crisisdienst en begin januari opgenomen voor 10 weken. Ik moet eigenlijk naar een gespecialiseerde ggz behandel kliniek. De ene heeft een wachttijd van 1 jaar en de andere van een half jaar. Dat betekend dat ik vanaf maart tot nu thuis zit zonder goede hulp. Tussendoor vond ik het nodig en mijn ouders ook om opnieuw op de paaz opgenomen te worden. Hier gingen behandelaren niet mee akkoord vanwege een bedden tekort. Ik vind de hulp in de ggz echt bizar slecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *